Previjalne mize se ločijo glede na vrsto in glede na podloge.

Vrste previjalne mize so naslednje: lesene previjalne mize s predali (za slednje je značilno, da so izdelane iz masivnega lesa ali iverke in da so prijetnih nevtralnih barv), kombinacija previjalne mize in banjice za kopanje otroka (pri previjanju se pogosto starši odločijo, da svojega otroka tudi okopajo, to je vsekakor pripročljivo zvečer pred spanjem, tako da je ta kombinacija vsekakor priporoljiva, je pa manj primerna za otroško sobo, saj boste lahko imeli hitro mokra tla), mize, ki se nahajajo na stojalo (slabost teh miz je, da so velikokrat manj stabilne in da jim primanjkuje prostora, katerega bi potrebovali za shranjevanje pripomočkov in odlaganje uporabljenega materiala), najdemo pa tudi stenske za katere je značilno, da so namontirane na steno, kar pomeni, da nimajo noč in so praviloma zelo stabilne.

Vsekakor pa slednje niso smiselne, če nimate nosilne stene oziroma na montažnih stenah se veliko slabše obnesejo, saj imajo montažne stene premajhno nosilnost. Vsaka previjalna miza vsebuje tudi previjalne podloge, katere se nahajajo v različnih dimenzijah. Izbirate lahko med klasičnimi: 80 x 50,  75 x 80 in  69 x 44,50 cm. Vsak starš ve, da je previjanje dojenčka vsakodnevno nujno opravilo. Nihče ne bi bil preveč srečen, če bi ga dalj časa pustili v umazani plenici, slednje pri dojenčkih ni sprejemljivo tudi zaradi tega, ker je njihova koža zelo nežna in občuteljiva.

mizeKer boste to delo opravljali večkrat na dan je najpomembneje, da se pri nakupu prepričate glede višine mize in ali je višina morebiti tudi nastavljiva. V kolikor vam višina ne odgovarja vsekakor ne kupite takšne mize, saj boste med previjanjem trpeli in bo previjanje za vas predstavljajo pravo nočno moro. Če je miza prenizka je potrebno biti vselej sklonjen, pa predpostavljajte, da so starši pri previjanju že tako nekoliko sklonjeni, če je potrebna še dodatna ksklonjenost je to seveda še toliko težje. Za vse tiste, ki menite, da bi bila previjalna miza z banjico za vsa prava odločitev, pomislite kam boste takšno mizo postavili.

Vsekakor je njeno mesto v kopalnici, saj boste v sobi, kjer ni vode otroka težko kopali, prav tako bi morali vodo prenesti iz kopalnice in še nekaj vode se bi razlilo, kar pomeni, da bi bilo ptorebno nenehno čiščenje. Slednja kombinacija se je pri uporabnikih pogosto izkazala kot neprimerno in neuporabljeno, saj je bilo z njo preveč dela in pospravljanja, tako da se kasneje banja niti ni uporabljala. Najboljše so tiste, ki so narejene iz lesa, saj so veliko bolj fiksne, stabilne in na njih lahko spravite veliko pripomočkov, katerih na ostalih mizah ne morete imeti. Lahko se odločite tudi za komodo na katero je dana previjalna deska.

Previjalna deska se po prenehanju uporabe sname in se lahko uporablja samo komoda. Vsekakor je od vas in vaših želja odvisno kakšna bo tista prava miza, koliko imate prostora v stanovanju in kam dejansko jo želite namestiti. Pri vsem tem bodite pozorni predvsem na to, da bo nameščena na varnem mestu, saj jo boste uporabljali dalj časa.

Previjalna miza nja bo nameščena v sobi ali kopalnici.

Vrste previjalne mize so:
Tagged on: