Ali ste tudi sami navdušeni nad umetnostjo in zgodovino nasploh? Potem je naslednja tema prava za vas. Ne samo, da vsak od nas ustvarja že kot otrok, to se z leti samo še stopnjuje. Kaže se lahko tudi v mnogih drugih talentih, za katere menite, da so odraz česa drugega kot pa umetnosti. Kaj je torej pri risanju ali oblikovanju še posebej pomembno? Ne samo pravilna izbira pisala in podlage, tudi opazovanje je izjemnega pomena. Svetloba, sence, razdalja med predmeti – vse to je ključnega pomena, če želimo dober končni izdelek. S čim si torej v tem primeru še lahko pomagamo? Z viziranjem, ki pa pomeni prenos dimenzije s svinčnikom ali palcem, kar ste prav zagotovo kdaj že poskusili.

draw for kids

Kako pa se lotiti zahtevnejših risb, kot so na primer ljudje? Izjemno koristno je, da najprej postavite obliko enostavnih oblik, kot jih poznamo že iz otroštva – krogi, valji in kocke. Ko te preproste podobe nato spremenite v dejansko obliko neke osebe, je risbo lažje narisati. Na koncu morate začne skice le še izbrisati, da dobite končno podobo. Ker se risanja učimo že v šoli, ga nikoli ne povsem pozabimo. Res talentirani otroci se lahko tudi vpišejo v umetniške šole, kjer se risanja naučijo v vseh podrobnostih in različnih tehnikah.

Kaj pa otroci, se res lahko naučijo risanja že v prvih letih življenja? Seveda, in to jim tudi zelo koristi. Da pa jih je to lahko še bolj olajšano, danes obstajajo že tudi mnoge spletne strani, kot je Drawing for kids, kjer boste našli resnično vse o risanju. Otrok si lahko preprosto izbere obliko ali podobo, ki jo želi narisati, pod njo pa je celoten postopek, ki mu nato sledi. Z malo truda se zato lahko nauči risanja že majhen otrok, vi pa ga lahko pri tem vspodbujate, ali aplikacijo Drawing for kids uporabite tudi sami.

Tehnike risanja
Tagged on: