Tudi vi že dlje časa razmišljate o prodaji svojega avtomobila, pa ne znate izbrati pravega časa in vas skrbi dolg postopek? Veliko ljudi s tem čaka prav iz razloga, da tovrstne prodaje zavzamejo izjemno veliko časa. Če je vaš avto še relativno nov, oziroma za sabo še nima preveč prevoženih kilometrov, ne čakajte z njegovo prodajo. V primeru, da je star le nekaj let, nikar ne čakajte, saj vrednost pada iz dneva v dan. Kdaj je nek avto torej ‘star’? raziskave kažejo, da je po nekje 5 letih avto že dobi naziv starega vozila. To je namreč nekakšen prehod, ko okvare postanejo bolj možne in zato kupci raje kupijo novejše avtomobile.

The giant parking with Volkswagen cars, golf models, ready to be delivered are blocked inside the VW Forest / Vorst by workers 23 November 2006 in Brussels. Volkswagen's Brussels workers began negotiating compensation packages today, two days after learning that 4,000 jobs were to go at their plant in the city. (Logo on the umbrella at L reads: "The car that gets us together". AFP PHOTO BELGA / ERIC LALMAND

Velika ponudba vozil

Prav tako pri prodaji ali, ko gre za odkup avtov, upoštevajte cene goriva. Sploh pri cenah bencina, ki se nenehno spreminjajo, je dobro izbrati čas, ko so slednje najnižje. Kupci se vedno ozirajo na denar, zato bodo avto raje kupili, če bo gorivo v tistem času cenejše. Ko se podjetja odločajo za odkup avtov, to počnejo tudi na podlagi vašega modela avtomobila. Če je vaša znamka trenutno še priljubljena, boste tudi avto lažje prodali. Od česa pa je popularnost odvisna? Tukaj poznamo več faktorjev, eden izmed njih je tudi izdelovalec, ter njegove strategije oglaševanja. Zanimiv faktor,  ki se upošteva je celo letni čas, saj nekateri športni avtomobili dobijo več priljubljenosti predvsem v toplejšem obdobju, medtem ko pozimi za njih ni toliko zanimanja.

Za odkup avtov, njihovo prodajo, je torej dobro počakati na pravi čas, ter upoštevati vse faktorje, ki na to pozitivno ali negativno vplivajo. Vsekakor lahko ima vse omenjeno tudi velik vpliv na čim boljše plačilo, ki ga boste prejeli za vozilo, kar pa je konec koncev vaš cilj.

Prodajate svoj avto
Tagged on: