Okvirji za slikeSlike so zelo priljubljene za dekoracijo doma ali drugih prostorov, pogosto pa kar nekoliko pozabimo, da same po sebi še niso pripravljene na razstavljanje na steni. Potrebovali bomo še okvir, ki prinaša odločilno funkcionalnost, pa tudi estetsko dopolnitev umetnine. Na srečo ni težko najti pravega okvirja, pravzaprav je možno tega izdelati tudi po naročilu.

Okvirji za slike so zelo raznoliki, kar je povsem razumljivo, saj jih uporabljamo za okvirjanje zelo različnih umetnin. V nekaterih primerih se bo najbolje obnesel preprost in eleganten ozek okvir, včasih pa je veliko bolj smiselno izbrati razkošen dekorativni okvir, ki bo dodal piko na i predstavljenemu umetniškemu delu. Izbiri okvirja se je treba pozorno posvetiti, ne pa opravila jemati kot malenkost ali nadlogo. Gre za pomembno odločitev, ki močno vpliva na končno podobo slike. Ne glede na to, ali poteka okvirjanje slik za uporabo v domačih stanovanjskih prostorih ali pa morda kar za razstavo v galeriji, je treba izbrati okvir, ki dopolni svojo vsebino.

Prav tako je pametno za okvirjanje slik izbrati pravega izvajalca. Gre za storitev, ki nikakor ni enostavna, lahko pa ima opazne posledice. Jasno je, da bo takšno opravilo najbolj pametno zaupati usposobljenemu izvajalcu, ki lahko zagotovi uspeh projekta. Poleg tega isti izvajalec lahko poskrbi tudi za izdelavo okvirjev po naročilu – tako so vsi okvirji za slike povsem prilagojeni svoji vlogi in v praksi tudi odlično izpadejo. Najbolje je, da pravočasno najdemo pravega izvajalca teh storitev, za izdelavo okvirja pa pripravimo tudi vse potrebne materiale in informacije. Seveda moramo za kakovostno opravljeno delo predvideti tudi dovolj časa in denarja – okvirji za slike so sami po sebi umetniško delo, ki nikakor ni mačji kašelj za izdelavo.

Okvirjanje slik prinaša mnoge prednosti, lahko pa vtis umetnine tudi pokvari, če pri izbiri okvirja varčujemo. Glede na to, da verjetno želimo sliko na ta način obogatiti, se splača izbrati kakovosten okvir in profesionalno okvirjanje.

Okvirjanje slik
Tagged on: