Razne adrenalinske dogodivščine težko umestimo v konkreten cenovni okvir, saj gre v končni fazi za doživetja, izkušnje ter spomine, ki ostanejo trajno z nami. Težko bi torej rekli, da je na primer za skok s padalom cena previsoka ali da se atraktiven spust z raftom po rečnih brzicah ne splača – vsakdo od takšnih dogodivščin odnese nekaj drugega, prav to pa je vsekakor vredno plačati. Ponudba ponudnikov izvedbe adrenalinskih doživetij torej brez težav upravičuje cene, ki že tako ali tako niso posebej visoke.

Tudi, če za primer vzamemo skok s padalom, cena ni pretirano visoka. Upoštevajmo, da gre za eno izmed dražjih možnosti, če ne že najdražjo opcijo pri izbiri adrenalinskih podvigov. Poleg tega gre za edinstveno izkušnjo, ki je ni mogoče nadomestiti z nobeno alternativo. Koliko bo torej stal skok s padalom? To je seveda močno odvisno od lokacije in ponudnika, a načeloma bo za skok s padalom cena med 100 in 200 evrov. To velja za skok v tandemu in polet v trajanju do ene ure.

Skok s padalom cena

Konkretne cene se seveda lahko močno razlikujejo, tudi pri drugih aktivnostih. Že na eni sami lokaciji morda opazimo razlike. Recimo za kajak Bovec nudi veliko izbire med konkurenčnimi ponudniki, posledično tudi cene niso pri vseh enake. Poleg tega se razlikujejo tudi konkretne ponudbe oziroma njihova vsebina. Za kajak Bovec ponuja tako običajne spuste posamezno ali v skupini, kot tudi kajak šolo, razne tečaje in druga doživetja. Te variacije je treba upoštevati, ko primerjamo cene med različnimi ponudniki. V glavnem pa velja, da bo za kajak Bovec zahteval vsaj dobrih 50 evrov za običajen spust.

Cene za razna adrenalinska doživetja so precej dostopne, še posebej, če jih umestimo v splošne stroške preživljanja oddiha zdoma. Če upoštevamo še edinstvene izkušnje, ki jih nudi ponudba adrenalinskih aktivnosti, pa so te opcije pravzaprav poceni.

Neprecenljiva adrenalinska doživetja