Vsak kos pohištva ima poseben namen, tako da se moramo vsekakor vedno prepričati, da bo izbrano pohištvo temu namenu ustrezno zadostilo. A nekateri kosi so preprosto pomembnejši od drugih, saj jih pogosteje in dlje časa uporabljamo. To so denimo stoli za jedilnico, v dnevni sobi pa je nepogrešljiva sedežna garnitura.

Pri tej opremi se ne splača varčevati. Včasih je sicer na voljo za stole ali sedežno garnituro akcija, a pozor, ne smemo se orientirati le po ceni. Še posebej ne, ko izbiramo dražje kose pohištva, kakršna je sedežna garnitura. Akcija v tem primeru resda pomeni velik prihranek, a če tega lovimo na račun drugih lastnosti, bomo vseeno zgolj zapravljali, saj z izdelkom ne bomo zadovoljni.

Stoli za jedilnico

Vsako pohištvo, ki se uporablja pogosto in dlje časa, mora biti seveda udobno in povsem funkcionalno. Stoli za jedilnico so običajno precej preprosto oblikovani, da ne motijo med jedjo, prav tako ne smejo motiti priprave in serviranja hrane, pa tudi ne čiščenja in pospravljanja jedilnice. Hkrati morajo biti dovolj udobni, da lahko na njih prijetno sedimo večkrat na dan po kakšno uro ali dve skupaj, morda tudi dlje. Stoli za jedilnico so načeloma cenovno dovolj ugodni, da si lahko privoščimo tudi kakovostnejše.

Stoli za jedilnico

Sedežna garnitura

Sedežne garniture so običajno dražje, a tudi precej bolj v uporabi. Biti morajo nadvse udobne in pogosto tudi do neke mere prilagodljive. Če je sedežna garnitura v akciji, je to vsekakor privlačna prednost, a le, če gre za res kakovosten izdelek, ki bi bil tudi sicer vreden nakupa.

Najpomembnejši kosi domačega pohištva
Tagged on: