Se odločate za menjavo fasade, pa ne veste, katero bi izbrali? Odločitev res ni povsem enostavna, saj so na voljo kontaktne, parapropustne in prezračevalne fasade. Zato vam toplo priporočamo, da pokličete strokovnjake iz podjetja Libela Group, kateri so na naše vprašanje o tem, katere fasade so najboljše, odgovorili, da je to povsem odvisno od namembnosti objekta, še najbolj pa od področja oz. podnebnih razmer, kjer objekt stoji. Povedali so nam tudi, da obstajajo tudi še drugi tipi fasad, vendar da so zgoraj našteti tipi najbolj pogosti v Sloveniji. Dejstvo pa je, da je zelo priporočljivo, da pred končno odločitvijo za nasvet povprašate njih ali katere druge strokovnjake, saj imajo dolgoletne izkušnje na tem področju.

Libela Group naredi fasade hitro, zanesljivo, kvalitetno in cenovno zelo ugodno, še posebej, če se gleda na razmerje med kvaliteto in ceno

Praviloma je tako, da je cena fasade odvisna od nekaj faktorjev, zato vam jo pred ogledom objekta ne more skoraj da nihče zaupati. Ali boste morali ogled plačati ali ne, pa je predvsem odvisno od posameznega ponudnika. Pri določenih zaračunajo storite v primeru, da se pri njih ne odločite za fasado, drugi povsem brezplačno, tretji pa ne zaračunajo, če se pri njih odločite potem.

Na ceno pa najbolj vpliva, ali se bo fasado delalo na novogradnjo ali bo šlo za obnovo fasade, zatem kvaliteta uporabljanih materialov (strokovnjak vam ob ogledu svetuje, kateri materiali bi bili za vaš objekt najbolj primerni, seveda pa je odločitev vaša). Pomemben dejavnik je tudi sama debelina fasade ter kakšna izolacija se bo namestila pod samo fasado. Ključnega pomena je tudi zaključni sloj, saj so nekateri bolj odporni na zunanje dejavnike ter zato bolj obstojni, drugi pa manj.

Na spletni strani omenjenega podjetja https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/ pa si kljub vsemu lahko ogledate okviren cenik za vse fasade v njihovi ponudbi.

Katere fasade so pravzaprav na voljo?