Seveda nikakor ne moremo spet mimo cene in stroška, ki ga prinese izolacija fasade. Zneski nikakor niso majhni in kaj hitro potrebujemo kredit. Tu vam lahko pomaga tudi subvencija eko sklada, vendar dobro razmislite in naštudirajte sistem podeljevanja subvencije, da jo boste dobili, saj morate ustrezati in izpolniti čisto vsak postopkovni korak, sicer se lahko kar poslovite od subvencije, saj možnosti za popravke kasneje ni. Vsekakor je lahko tudi cenejša izolacija fasade stiropor pa bo v tem primeru edina možnost za izolacijo. Steklena volna vas bo takoj stala več, še več pa vas bo stal kateri drug material.

Izolacija fasade s stiroporjem je tudi debelejša

Če vam nikakor ni všeč, da je debela izolacija fasade stiropor nikakor ni primeren za vas. Obstajajo namreč tudi tanjši materiali, ampak vsekakor se morate zavedati, da bo posledično tudi cena bistveno višja, če želite za manjšo debelino tudi enako toplotno izolativnost ali pa morda celo še boljšo. Tanjša izolacija fasade ima namreč tudi prednost v tem, da je premer zunanje stene stavbe manjši, s tem pa vplivamo na to, da je tudi v stavbi več svetlobe. Nikakor pa ne misliti, da je s stiroporjem kar koli narobe, čisto nič ni narobe, samo za enak učinek je potrebna večja debelina stiroporja.

Nekaj cm več stiroporja za občutno razliko

Res je, da vsak cm stiroporja prinaša večji učinek in doda k boljši energetski učinkovitosti, ampak vsak dodaten cm tudi stane. Ampak zavedajte se, razlika med 10 cm in 5 cm se pokrije v eni ali max dveh kurilnih sezonah, razlika med 5 in 15 cm pa nekje v 4 sezonah, kar je na dolgi rok, za kolikor je izolacija fasade narejena, malo in tudi strošek, ki se ga splača odšteti takrat, ko se odločate za investicijo. Po drugi strani pa te dodatni centimetri zagotavljajo tudi bolj ugodno klimo v prostoru.

Izolacija fasade je najcenejša s stiroporjem
Tagged on: