stanovanjeKako super je, ko po napornem dnevu prihitimo v stanovanje, kjer lahko odmislimo vse vsakdanje skrbi, kjer si odpočijemo in vzamemo čas zase, kajne? Stanovanje je naš dom in ga tako tudi smatramo vse dokler nam nudi vse tisto kar potrebujemo in kar pričakujemo, na kar seveda tudi sami vplivamo. Namreč, če ga opremimo po lastnih željah, bomo zagotovo se vedno radi vračali vanj.

Vsako stanovanje ima tudi različne dele in sicer imamo prostor, kjer spimo, kjer počivamo, kjer jemo, kuhamo, se kopamo, itd. Velikokrat so tudi ljudje, kateri imajo združene določene naštete dele vendar pa vsi stremimo k temu, da je stanovanje udobno. Kar pomeni, da nam zagotavlja vsaj tisto, kar nujno potrebujemo. Vsekakor ne bomo obžalovali nobenega prostora, katerega morebiti ne potrebujemo tako zelo, saj se vedno najde nekaj, za kar ga lahko uporabimo.

Zato so stanovanja nekako ločena po delih. Je prostor, kjer lahko sedimo, se družimo, gledamo televizijo. Običajno je izraz za ta prostor kar dnevna soba. Potem je tu spalnica, v kateri se podamo v miren spanec. Jedilnica, kjer preizkušamo vse dobrote in hkrati kuhinja, v kateri smo vse te tudi pripravili. Vse je nekako povezano. Seveda pa zelo nujno potrebujemo tudi kopalnico. In tako so to tisti osnovni deli stanovanja, brez katerih skorajda ne moremo.

Tako so stanovanja tudi različnih velikosti in običajno si vsak od nas privošči takšno, da je za njegove potrebe dovolj. Je pa tudi res, da so stanovanja določen strošek in v kolikor nam naše finančne zmožnosti dovolijo, si bomo privoščili takšnega, kot nam bo odgovarjalo. Sicer pa se zna zgoditi, da kljub svojim željam imamo manjše ali drugačno stanovanje, saj nam naše finančne zmožnosti ne dovolijo več. Kakorkoli, stanovanja so naš vsakdanjik in so del nas in najbolj pomembno je, da se v njem počutimo prijetno in domače.

Deli stanovanja
Tagged on:     

Dodaj odgovor