Že stara znanka v zdravstvu, aloe vera, je zaradi svoje vsestranske koristnosti glavna sestavina v mnogih pripravkih, ki so namenjeni za nanašanje na kožo ali za uživanje. Iz mesnatih listo se lahko iztisne sok, ki je bogat s hranljivimi snovmi, materiali in vitamini. Sok, ki se pridobi iz listov rastline aloe vera, pomaga do boljše prebave, posledično do več energije in lepše kože ter mladostnega videza. Sok se uživa v priporočenih odmerkih, posameznik pa ga lahko nanese na kožo obraza, da bo ta navlažena in mehka. Gel iz rastline aloe vera Fruit of the Earth znamke ni obarvan, ni masten in zato na koži ne pusti mastnega sloja.

Aloe vera v obliki gela, soka, losjona

Gel aloe vera Fruit of the earth je pridobljen iz sredice listov nekaj let stare rastline. Najbolj kakovosten se pridobi s prvim hladnim stiskanjem. Na ta način aloe vera gel ohrani vso svežino in učinkovitost. Takšnemu gelu ne poteče rok uporabe, čeprav je priporočljivo, da se ga porabi v roku šestih mesecev od odprtja. Embalaža gelov, kreme ali losjona mora imeti na embalaži navedene vse sestavine. Tudi posamezniki, ki niso študirali mikrobiologije ali farmacije, lahko sestavine vnesejo v brskalnik ali odprejo aplikacijo za analizo sestavin in se prepričajo, da je gel rastline aloe vera odličen za njihovo kožo.

Aloe vera brez škodljivih snovi

Dandanes ljudje od izdelkov zahtevajo več. Naravne sestavine brez škodljivih dodatkov, konzervansov, barvil, parabenov, silikona in tako dalje. Koža namreč vsrka večino izdelka, ki se ga nanese na kožo. Zato je še posebej pomembno, da so sestavine čim bolj kakovostne in koristne za telo. Dolgotrajno nanašanje škodljivih snovi namreč pomeni, da se te nabirajo v telesu. Za res ozaveščene bo zelo pomembna tudi oznaka, da aloe vera ni bila preizkušena na živalih. Iz tega, koliko izdelkov z aloe vero je na voljo, je zelo očitno, da se nadaljuje tisočletna tradicija uporabe te izjemne rastline.

Aloe vera je bogata s hranilnimi snovmi